Monday 7 December 2009

Trademark το άτομο



Θανασάκη το 'χω ρίξει στο μπλιμπλίκι τώρα τελευταία. Ακούω πολύ έναν τύπο που λέγεται AtomTM - είναι άτομο με πατέντα δηλαδή. Αυτό που μπορεί να μην ξέρεις - και μάλλον θα σου κάνει click - είναι ότι το άτομο με πατέντα είναι ο Señor Coconut.

Όταν δισκογραφεί σαν AtomTM είναι πολύ τσοπάνο-glitch - σε μερικά σημεία μου θυμίζει Kid 606. Το τελευταίο του πόνημα λέγεται Liedgut. Καλό είναι αλλά εμένα μ' αρέσει το Son of a Glitch που 'χει και ωραίο τίτλο.

Κουμπώσου Θανάση θα κρυώσεις.

O Ben στο Rodeo



Πήγα με τον germa να δούμε Six Organs of Admittance στο Rodeo στη Βικτώρια. Τον τύλιξα σε ένα αλουμινόχαρτο μπας και μπει τσάμπα αλλά τον είδε ο αετομάτης ο πορτιέρης ο καραμπουζουκλής και τον έβαλε να πληρώσει εισιτήριο, και ολόκληρο μάλιστα.

Μετά την ξενέρα ο germas ο ματζίρης δεν μιλιόταν. Τον κέρασα μια - ή περίπου μια - μπύρα και το ξεπέρασε κάπως. Αφού τα είπαμε και τα ήπιαμε για καμιά ώρα βγήκε και ο Ben. Μας έπαιξε για λίγο μόνος με την κιθάρα του και μετά βγήκε όλη η full band - και οι δύο υπόλοιποι δηλαδή. Στην αρχή ήσαν ελαφρώς χλιαροί αλλά μετά...Φοβερό live. Παίζει να'ναι και το καλύτερο που είδα φέτος.

Άρεσε και στον germa που 'χει μυαλό κουκούτσι και τον ξεζούμισαν στην είσοδο.

Πάντως φαινόταν από την αρχή ότι θα 'ναι δυνατή συναυλία. Από δύο πράγματα κυρίως:
  1. Γκόμενες δεν είχε
  2. Ήσαν δεν ήσαν 80 ανθρώποι μαζεμένοι