Monday 1 February 2010

We don't care about music anyway


Γαλλικό ντοκιμαντέρ των Gaspard Kuentz και Cédric Dupire για την μπιμπλικο-avant-garde σκηνή στο Τόκυο. Βλέπεται πολύ ευχάριστα, ακούγεται λιγότερο ευχάριστα, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον. Προσπαθεί να ρίξει λίγο φως σε κρίσιμα ερωτήματα όπως τι είναι μουσική, τι είναι θόρυβος και πώς στο διάολο γίνεται να μαζεύτηκαν όλοι οι καμμένοι και κορίλες του κόσμου στην Ιαπωνία. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη μουσική και τις συνομιλίες 8 μουσικών: Kirihito, L?K?O, Otomo Yoshihide, Numb & Saidrum, Sakamoto Hiromichi, Umi no Yeah!!!, Yamakawa Fuyuki, Goth-Trad, Hiko. Μεταξύ αυτών, παρελαύνουν ο μουσικός και performer Yamakawa Fuyuki, ο οποίος αναπαράγει τους ήχους του σώματός του τοποθετώντας μικρόφωνα ψείρες σε διάφορα σημεία, όπως στο διάφραγμα της μύτης του, συγχρονίζει λάμπες να ανάβουν σύμφωνα με τον παλμό της καρδιάς του, τον οποίο α προπό επίσης ανεβοκατεβάζει, ενώ βαράει κι ένα throat singing άμα λάχει. Επίσης ο τσελίστας Sakamoto Hiromichi, ο οποίος κακομεταχειρίζεται το όργανό του, αλλά κατά βάθος το αγαπάει. Τον βλέπουμε να ρίχνει μέσα στο τσέλο πλαστικά σφαιρίδια με πανηγυρτζίδικο πιστολάκι και να ηχογραφεί το αποτέλεσμα, να χρησιμοποιεί ηλεκτρικό τροχό στη μεταλλική ακίδα του τσέλο για σπέσιαλ οπτικοακουστικά σπινθιροεφφέ κτλ. Παίζει επίσης με την Haco . Ή όπως ο Otomo Yoshihide, πραγματικός σκουπιδοπατέρας: σε χωματερή μετάλλων συλλέγει παλιά πικάπ και μας δείχνει πόσο απλά μπορούμε να λουπάρουμε δίσκο βάζοντας ένα νόμισμα να γυρνάει πίσω την βελόνα. Δείτε το τρέιλερ:

Περισσότερα για την ταινία και τους μουσικούς εδώ. Λινκ με μουσικές δεν σας στέλνω, ας το αναλάβουν οι αναγνώστες του Wire.

Αγρότες το νου σας



Το ΠΑΣΩΚ ανοίγει διπλό υγρό πυρ κατά των αγροτών! Ο Θανάσης έχει εξασφαλίσει αποκλειστικές φωτογραφίες με βυτιοφόρα - που κανονικά μεταφέρουν πετρέλαιο - που τα 'χουν γεμίσει Ballantines και τα οποία τα προορίζουν για τα μπλόκα για να γίνει ντίρλα η αγροτιά. Παράλληλα η EU - μετά από πιέσεις τις Βουλγαρικής κυβέρνησης - αποφάσισε να στείλει επίλεκτες Ρωσίδες κυανόκρανες που θα διαλυθούν τάχα τυχαία για να ξεκάνουν τους αγρότες μας. Βάστα γερά Βαγγέλα.

p.s.: Μήπως να βάλω ένα poll του στυλ τι θα ξεπαστρέψει πρώτα τους αγρότες;

DJ Θανάσης



Εδώ ο Ρώσος ξάδερφος του Θανάση δίνει στεγνά τον Liam Howlett. Καλό το internet - δε λέω - αλλά είναι κατάσταση αυτή να βγαίνει ο κάθε ξάδερφος του Θανάση και να βγάζει στη φόρα τα μυστικά του επαγγέλματος; Έχει πάρει αέρα ο Θανάσης και θέλει να βγάλει δίσκο στη Ninja με samples από τις συλλογές του TV Zapping.

© topakas sr.

Hi Fidelity Dub Sessions


παρε να'χεις

Nolan Mouse

Μάι Μάι Μάι-ο ο ο-Κεν Λη

Είμαι που λες, Θανάση, την Πέμπτη στη γνωστή döner disco Mirano και ο ντιτζέης βάζει το γνωστότατο house χιτάκι "Μάι μάι μάι, ο ο ο". Και αναρωτιόμουν, ρε γμτ τι να'ναι το sample. Ευτυχώς ο Armand έκανε τη ζωή μας εύκολη και το κομμάτι λέγεται απλούστατα "My my my", το δε σαμπλάκι είναι από το Comin' apart του Gary Wright, ενδιαφέρουσα μπιμπλικο80τίλα. Ο Gary που λες είναι πιο γνωστός για το Dreamweaver:

MORίλα, αλλά ήξερε να παίζει με τα κουμπάκια, μόνο για τα κουστούμια άλλωστε αξίζει. Πιο πριν όμως, ξεκίνησε παίζοντας πλήκτρα στους Spooky Tooth (οι οποίοι έκαναν περιοδεία και το 2007, εμ τι να κάνουν, παίζουν τα γκόλντεν κωλόπαιδα τα λεφτά των συνταξιοδοτικών ταμείων στα χρηματιστήρια, και δεν αφήνουν τους πουρόκερς στην ησυχία τους):

Για να επανέλθουμε όμως στον Gary, αυτός έπαιζε και το πιάνο στο "Without you" από τον Harry Nilsson.

Το αυθεντικό κομμάτι ήταν των Badfinger, και βεβαίως έχει πολυδιασκευαστεί, μεταξύ άλλων από τους Air Supply και από την αγαπημένη μας Mariah, αλλά όλα αυτά θα χαθούν στη λήθη του χρόνου χάρη στη μοναδική ερμηνεία που έχει μείνει γνωστή ως "Κεν Λη". Ε, την ξέρεις.