Saturday 9 January 2010

Γενιά Του Χάους


Last.fm : Γενια Του Χάους is probably the most influential Greek punk band of the 1980s. The lyrics and the music were of punk origin, with gothic, pessimistic attitude and clear heavy-metal elements. Their line up changed multiple times. Τhey started in 1982 under the moniker Antikoultoura (Anticulture), the name changed to Chaos Generation and finally became Genia Tou Chaous. http://www.myspace.com/geniatouchaous

Ψαχουλεύοντας μιξάκια: από το όλον στο μέρος - Lucio Battisti

Ακούγουντας εδώ το συμπαθέστατο Sleaz-n-cheez μιξάκι, έπεσα πάνω σε σούπερ γκρούβι κομματάκι του Lucio Battisti. Τον ξέρεις ρε Θανάση, αυτός που έλεγε το E penso a te και το Ancora tu, που τα άκουγαν όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο οι φίλες της Σούλας στον λίγα-λόγια-πολλή-μουσική-Galaxy-92-FM, όταν εσύ γέμιζες τα τετράδιά σου με τους στίχους του Fear of the dark, και τις δούλευες; Ε, πάρε τον μπούλο τώρα. Η κιθαρομπασογραμμή τα σπάει όλα.

Εδώ 4 δισκάκια για αρχή (σε 128 όμως), μεταξύ των οποίων και το αρκετά progoψυχεδελικό Anima Latina του '74. Κι εδώ ένα ακόμη αν το δώσει το ρημάδι το ράπιντ. Να και το Amarsi un pò σε μπιμπλικο-indie διασκευούλα από τους Negramaro:

Και για να επανέλθουμε στο όλον, το αξιολογότατο μπλόγκι του συναδέλφου με ρεκλάμα την cult-τσοντο-giallo-θεά Edwige Fenech έχει πολύ υλικό από ιταλικά και άλλα OST. Dig in.

Lemmy / Ministry

FIX - THE MINISTRY MOVIE TRAILER #1 from Gigantic Pictures on Vimeo.

Project disco cookies: Αυτά που δεν πρόσεξε η Σούλα - Saint Tropez


Στο μιξάκι του Ολλανδού Eddy 'Professor' Kielema που κατατρέλανε την Σούλα και τον Θανάση, υπάρχουν διάφορα διαμαντάκια, με πρώτο τους Saint Tropez, άξιους πατέρες του τσοντοντισκοφάνκ ιδιώματος και βεβαίως σαμπλαρισμένους. Κι εδώ ένα best of. Πρόκειται για τους Michael Lewis, Laurin Rinder, πιο γνωστούς ίσως ως El Coco.


Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα ακόμη πολύ καλό μιξάκι του Eddy, οποίος btw παίζει στον Βρυξελλιώτικο FM Brussel, καθώς και ανεβάζει τα μιξάκια του και ποστάρει στο επίσης Βρυξελλιώτικο και πολύ ενδιαφέρον webradio Laid Back.