Sunday 7 February 2010

Του Jeffrey οι φίλοι



Οι φίλοι του Jeffrey είναι πολλοί. Μαζεύτηκαν σε ένα κουτούκι στο Austin του Texas σαν ψόφησε ο Jeffrey, ήπιαν πολλή retsina και είπαν να βγάλουν ένα δίσκο με ότι είχε αφήσει μισοτελειωμένο ο μακαρίτης. Τους πήρε 14 χρόνια να τελειώσουν. Τα κατάφεραν όμως.

Πρότζεκτ Έι Τις: somos todos sapios

Ήμουν Θανάση μου χθες σε πολυπολιτισμικό 80s παρτάκι και είχα την τιμή να ακούσω και κάποια ευρωπαϊκά διαμαντάκια τα οποία αγνοούσα. Όπως αυτό από τους Mecano:

Το γκρουβ πιάνου, μπασογραμμής και μπιμπλικομπιτ τα σπάει τελείως, το ξεκάρφωτο ρεφρέν επίσης. Το μεξικάνικο πρόμο βιντεάκι ακόμη καλύτερο από το παραπάνω. Synthpop, post discopunk αχταρμάς, Μόβιδα αλλά στο πιο λάιτ. Μεταξύ άλλων εδώ. Από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο τους εν έτει 1982, γνωστό ως ρολόι, και την προσοχή σας στο cult οπισθιόφυλλο:




Tο δισκάκι έχει και άλλα χιτάκια όπως αυτό, το οποίο έδωσε επίσης το όνομα σε ένα πολύ επιτυχημένο μιούζικαλ για το κίνημα της Movida Madrileña (ε χμ αυτό σημαίνει για το κίνημα του Κινήματος αλλά τεσπά...).

Τα τρένα που φεύγουν



Προς ενίσχυση του tag punk που φυτοζωεί στο μπλόγκι. Πάρε ένα hot 10" απ' τους Leaving Trains.

Sahara Swing

Πρώτα που λες αδερφέ ήταν οι Poets of Rhythm. Ίσως τους ήξερες από τη Ninja Tune. Γερμανοί funk soul brothers τα παιδιά.


Από αυτόν τον βασικό κορμό ξεκίνησαν οι Whitefield Brothers. Ίσως επίσης να τους έχεις ακούσει και ως Karl Hector and the Malcouns.


Με όποιο από αυτά τα ονόματα και αν εμφανίζονται, λίγο πολύ είναι οι ίδιοι. Σου τους προτείνω όλους.