Wednesday 17 March 2010

Rockwave 2010

Θανάση ξέρω ότι τόσα χρόνια τον έψαχνες σε κάθε φεστιβάλ της Ευρώπης, τώρα ήρθε η ώρα να τον δεις και στα μέρη μας. Εκτός αν σου έφυγε πια η όρεξη. Κατά τα άλλα τα γνωστά, αλλά όλο και κάτι θα βρεις να γουστάρεις: Faithless, Fatboy Slim, Massive Attack, Ska-P, Gogol Bordello, White Lies, Garcia plays Kuyss, Martina Topley Bird.
Αλλά μια που λέμε για συναυλίες, μήπως θες να έρθεις στους Piano Magic το Σάββατο ή θα μ' αφήσεις πάλι να τρέχω μόνος μου;

Shearwater: making of TGA

Θανάση μου, το Χρυσό Αρχιπέλαγο είναι καταπληκτικό δισκάκι. Το όλο νησιώτικο κόνσεπτ βασίζεται στις περιπλανήσεις του Jonathan Meiburg, ψυχής του συγκροτήματος και ορνιθολόγου,ο οποίος ταξίδεψε μεταξύ άλλων στα νησιά Falkland, στη Γη του Πυρός, σε καταυλισμούς Αβοριγίνων και Ινουίτ. Μετά από τις περιπλανήσεις του αυτές έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γεωγραφία με πτυχιακή εργασία στη βιογεωγραφία του αρπακτικού πτηνού Caracara (Phalcoboenus australis), γνωστού στα Falkland και ως Johnny Rook (σημειωτέον ότι το προηγούμενο άλμπουμ του συγκροτήματος λεγόταν Rook...). Α προπό shearwater είναι ελληνιστί ο μύχος ή ο αρτέμης ανάλογα με το είδος.

Κι εδώ το κλιπάκι του Hidden Lakes σε σκηνοθεσία της Alma Har'el

Και επειδή όλοι οι ορνιθολόγοι είναι καλά παιδιά, στο site του συγκροτήματος μπορείτε να κατεβάσετε σε pdf το βιβλιαράκι του δίσκου με φωτογραφίες και στίχους.