Friday 7 May 2010

Ένα σχόλιο μετά μουσικής

Παρακαλώ τα παρακάτω να διαβαστούν αφού πρώτα πατήσετε το κουμπάκι με τη μουσική συνοδεία. Έτσι θα αποκλειστεί η πιθανότητα να πάρετε το σχόλιό μου για πολιτική δήλωση.



Όλοι μας είμαστε συγκλονισμένοι με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Δυστυχώς δεν μπορώ να ακούσω μουσική χωρίς να τα σκέφτομαι. Η πολιτική δεν μπορεί να είναι κάτι έξω από εμάς, γιατί αυτές τις μέρες μας κατακλύζει όλους. Έβαλα ένα τραγούδι προχθές γιατί αυτό μου είχε κολλήσει όλη μέρα. Έχουμε πόλεμο, μην το γελάς μωρό μου. Όσο και αν χαίρομαι να βλέπω τους Husker Du και να θυμάμαι τα παλιά, δεν μπορώ να κάτσω να ασχοληθώ, να ψάξω, να ακούσω. Επίσης δεν μπορώ να δω ειδήσεις, να διαβάσω εφημερίδες, συγχύζομαι, τα μόνα αξιόλογα λόγια που βρίσκω να διαβάζω, που μου δίνουν κάποια παρηγοριά, βρίσκονται στο ίντερνετ, σε διαδικτυακές κοινότητες, σε μπλογκς σαν το δικό μας, όπου ο καθένας καταθέτει τη δική του μαρτυρία, τη δική του άποψη των πραγμάτων, το δικό του αίσθημα που δεν είναι φιλτραρισμένο με όρους αισθητικής, στιλ, πολίτικαλ κορέκτ αρθρογραφίας, θυματοποίησης, ηρωοποίησης, "σας τα 'λεγα εγώ τόσα χρόνια", "πώς επωάστηκε το αυγό του φιδιού" κλπ κλπ. Εμένα μου αρέσει η αισθητική του μπλογκ, ο καθένας με τη δική του βέβαια, άλλος με την μπάλα άλλος με το ΚΚΕ άλλος με τις μέντος, γενιά του χάουζ είμαστε εξάλλου, έχω διαφωνίες ως προς την έλλειψη τακτοποίησης, αλλά χαίρομαι που υπάρχει, που μπορούμε να εκφραστούμε μέσα από αυτό. Το να εκφραστούμε αυτές τις μέρες δεν μπορεί να γίνει εκτός πολιτικής πραγματικότητας. Πολύ απλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Ψάχνω τρόπους έκφρασης, στο διαδίκτυο, αυτές τις δύσκολες μέρες και ελπίζω ένας από αυτούς να είναι και το μπλογκ μας. Αν διαφωνείτε, θα το εγκαταλείψω για λίγο καιρό μέχρι να μπορώ και πάλι να γράψω κάτι αποκλειστικά για μουσική.

ΚΑΠΙΤΑΛΑ - ΖΙΓΚΟΥΑΛΑ

Πρώτα απ’ όλα τι σημαίνει πολιτικς?

Οι απόψεις μας για την επικαιρότητα, οι γενικές πολιτικές απόψεις μας ή ένα λινκ που μπορεί να έχει και πολιτικές αναφορές. Τα ποστ του τεο και του μιχάλη είναι πολιτικς?

Αν και καταλαβαίνω (όσο μπορώ βέβαια) το πνεύμα σας σχετικά με τα πολιτικς δεν νομίζω πως μπορώ να συμφωνήσω, ειδικά για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Διότι αν δεν κάνω λάθος το βλοκ ξεκίνησε με σκοπό να σταματήσει το ατελείωτο σπαμάρισμα (αν και δεν νομίζω πως τα καταφέραμε) και δεύτερον να εκφράσει ο καθένας τι μαλακία του έστω και με αφορμή τη μουσική. Αν λοιπόν κάποιος τα έχει πάρει και θέλει να τα πει ας τα πει ή αν νομίζει πως έχει μια ενδιαφέρουσα άποψη πάλι ας την πει και επειδή νομίζω πως όλοι σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό έχουμε αντίληψη της αισθητικής και της αυτολογοκρισίας θα το κάνει και με δόση καλλιτεχνίας (όπως ήδη γίνεται πιστεύω) και ανάλογη θα είναι και η απάντηση.

Εκεί που θα συμφωνήσω είναι ότι στο βλοκ δεν υπάρχει χώρος για κοκκορομαχίες.

Ωραίος ο βερπαλιστικός αυνανισμός αλλά γαμάτε και λίγο γιατί χανόμαστε.

Το παραπάνω το ανεβάζω στο βλοκ με βλάβη της αισθητικής αλλά αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω. Αν όλοι συμφωνήσουμε σε κάτι διαφορετικό, κανένα πρόβλημα.

Όσο για το ποστ του κκε σας προτείνω να βρείτε τη χθεσινή ομιλία της αλέκας στη βουλή. Ακολουθεί το σχόλιο του μάτσα περί συνέπειας...

Συγνώμη για τα γκρικνικά και την κουβέρτα.



Αφιερωμένο Λέμε



Σιγοντάρω Rastagiaire και αφιερώνω αυτό το κομμάτι στους τσολιάδες του αγνώστου, στη Ντόρα που είπε ναι, στον Κυριάκο που έμεινε στο κόμμα χωρίς κηδεμόνα, στα ζώα που έκαψαν 3+1 και στο χοντρό με το μπλε Punto απ' τη Βούλα που τάισε ναφθαλίνες τ' αμάξι για να έρθει πιο γρήγορα από Ξάνθη και τώρα που χέζει καθιστός λέει όλο μαλακίες.

George says: Άι αμ ε μαν, τζαμπ ορ νο τζαμπ

Στο πνεύμα των ημερών, ένα μάσιβ 80s πολιτικό χιτάκι του Γιώργου (όχι αυτού ρε του άλλου). Υπενθυμίζω άλλωστε το Grave του Don McLean.

Εδώ η full version. Βίκυ.
Do you want to work? - NO
Are you gonna have fun? - YEAH
Do you want to be a jerk? - NO
Are you gonna stay young? - YEAH
Everybody say Wham! - WHAM!
Say Bam! - BAM!