Sunday 24 January 2010

Είδηση σοκ: Βασίλη, πες τους κάτι


Ψόφιοι σκορπιοί. Εννοείται ότι θα πάμε στη συναυλία έτσι; Αλλά πού; Βερολίνο; Μπόχουμ; Πτολεμαΐδα;

Πορεία 45 χρόνων-Πέφτει η αυλαία για τους Scorpions
«Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής μας» ήταν τα λόγια που επέλεξαν την Κυριακή οι Scorpions για να ανακοινώσουν μέσω διαδικτύου την απόσυρσή τους από τη μουσική, έπειτα από πορεία 45 χρόνων.
Οι Scorpions, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επέλεξαν να τερματίσουν τη διαδρομή τους ενώ βρίσκονταν ακόμη «σε ψηλή νότα»: Το Μάρτιο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο άλμπουμ τους, Sting in the Tail («Τσίμπημα στην Ουρά»), το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους είναι «ένα από τα καλύτερα» που έχουν ηχογραφήσει.
Το ροκ συγκρότημα θα ξεκινήσει το Μάιο μία «περιοδεία αποχαιρετισμού» από τη Γερμανία.

Όλα μόνα τους


Παίζουν αυτά κι εσύ κάθεσαι. Ο Pat περνάει και μόνος του καλά. Παίζει εδώ στις 9/2.

Όρχειςτριών
http://www.patmetheny.com/orchestrioninfo

Ανάμνησες


Τι μου θύμισες ρε σούπιε. Δεν ξέρω γιατί αλλά όταν άκουγα το μιξάκι του μ-Ziq θυμήθηκα ένα άλλο '90s ολτάιμ-φέιβα κομματάκι. Ήταν απογεματάκι του '96 και ήμασταν μάλλον με τον GTX στο Discobole στην Ιπποκράτους, φλώροι αμούστακοι ανάμεσα σε διάφορα ψαγμένα τυπάκια που είχαν μεγάλη ποικιλία από μπλουζάκια FROND και χάπια στο σπίτι τους. Και ο γνωστός χοντρός που ήταν στα κουμάντα, πετάει το εξής κομμάτι:

Μπαίνει στο 0:44 το βρωμόμπιτο και συγκλονίζομαι. Και είπα αυτό το κομμάτι το θέλω. Και το πήρα. Και ήταν καλό. Κι εδώ το original, ιταλοχαουζοτρανσόουλντσκουλ.