Wednesday 18 August 2010

Cyril Davies / Alexis Korner / CCS / Gil Evans



Ο Cyril Davies έπαιζε τα μπλου από πολύ παλιά. Πιονέρος φυσαρμόνικας στα Λονδίνα έμαθε λένε στον Μιχαλάκη το Jagger να φυσάει και αυτός το εργαλείο. Απόθανε όμως νωρίς και δεν ηχογράφησε σουξέ πολλά. Έκανε ένα EP με τίτλο The Sound of Cyril Davies που αλλάζει χέρια για 70 λιριά και δεν υπάρχει και στο net. Το σουξέ το μεγάλο του EP - το Country Line Special - υπάρχει σε διάφορες συλλογές μεταξύ των οποίων και τούτη.



Επίσης ήσαν φίλος με τον Αλέξη Korner πούταν και αυτός πιονέρος μεγάλος και έπαιζε τα μπλου από παλιά κι αυτός. Μαζί κάναν και μπίζνες και δίσκους. Ο πρώτος τους - R&B from the Marquee - είναι εδώ. Ο Αλέξης βέβαια έζησε κάτι τις παραπάνω και έφτασε να κουμαντάρει ολόκληρη ορχήστρα που τη λέγαν Collective Consciousness Society ή CCS και πούπαιζε κι αυτή τα μπλου με τρόπο τζαζ όμως. Απ' τους τρεις τους δίσκους τον πρώτο τον έχει ο Θανάσης και λέει ότι είναι διαμάντι, ο δεύτερος δεν είναι κακός και τον τρίτο δεν τον έχω ακούσει καν. Δειγματίζω χιλιοπαιγμένη διασκευή από τον πρώτο τους.



Και όταν οι CCS βάρεσαν διάλυση ο Gil Evans δισκογράφησε 10 διασκευές σε τραγούδια του Jimi Hendrix που είναι όλες μπλου αλλά με τρόπο τζαζ.

Χουζ γιορ ντάντυ ρε



Λες;

Άλλη μια ξεκάθαρη περίπτωση υπεροχής της ελληνικής εκδοχής



Όπως γράφει και ο θεός ελληνάρας κάτω από το ιταλικό:
teris xrissssssssooooooooooooooooooo­ooosssssssssssssssssss re ampaloiiiiiiiiiiiii

(αν θέλετε το κομμάτι σας παραπέμπω στο προτελευταίο ποστ του τεό, δηλαδή check your inbox. αν και o εν λόγω συνάδελφος έχει ειδικό ποστ για τον Τέρη, και τώρα που το σκέφτομαι θα τα κατεβάσω για να ακούσω το Μικρή Ντιλάιλα.)