Monday 30 August 2010

Synth βιολιά 3 ώρες δρόμος όλο χόρτα



Τις προάλλες - μετά το φοβερό ντοκιμαντέρ για τα βρετανικά synth - είπαμε με το Θανάση να δούμε στα καπάκια και το ντοκιμαντέρ για το kraut. Όλα τα καλά παιδιά μίλησαν στην κάμερα, αλλά μόλις βγήκε ο Holger ο Θανάσης πάτησε pause για να πιούμε νερό στο όνομά του. Νερό όχι απ' τη βρύση, αλλά απ' την πισίνα. Και όχι μία, αλλά δύο φορές.



Απ' το χλώριο το πολύ χαλαστήκαμε κι βάλαμε να ακούσουμε Stockhausen, που έκανε ιδιαίτερα στο Holger στο λύκειο. Παραδίπλα όμως είδαμε ένα video που μίλαγε ο Boulez και έλεγε τι φοβερός τύπος είναι ο Zappa. Ψάρωσα, ο Θανάσης όμως με είπε: "Κλάιν ρε, έχουν κάνει και δίσκο ρε".



Τα πήρε ο Θανάσης που τίποτα δεν ήξερα και για τιμωρία μου έβαλε 1, 2, 3 δίσκους του Sugarcane που έπαιζε βιολιά στου Zappa που και που - ο Θανάσης μου το 'πε κι αυτό. Επειδή όμως το βιολί δεν είναι πουλί να το παίζουνε πολλοί με έβαλε και τούτο το ακατέργαστο πολύτιμο κοτρόνι που το σμίλεψαν ο Leroy Jenkins με το βιολί του και ο Rashied Ali με το τουμπελέκι του. Κι αν η ενορχήστρωση κάνει κάτι σε εμποροπανήγυρη κακό δεν είναι, jazz είναι. Χοντρέ μην το καταπιείς αμάσητο γιατί είναι τραχύ επειδή είναι free.