Monday 24 May 2010

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ - ΕΥΡΩΛΑΙΚΑ



Αγαπητοί ήρθε η μεγάλη ώρα.
Μετά βαθιάς συγκίνησης σας παρουσιάζω το έργο που πρόκειται να στοιχειώσει τη δισκοθήκη κάθε γνήσιου και συνεπή ακόλουθου της μεγάλης ιδέας που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της λίγκας της γενιάς.

Τα πάρτυ του Καθάριου δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.

Διαδώστε το!


Η ιστορία θέλει την αφρόκρεμα της prog σκηνής της εποχής να είναι μαζεμένη στο στουντιο για την ηχογράφηση.

Απ' ότι έχω ψάξει το λινκ δεν τα έχει όλα τα τρακς.

Υπάρχει και η πρόκληση της εύρεσης του άλλου έπους, diskomerakia.

Do You Remember Disco Bouzouki Radio



Θανάς με βρίσκεις σε mood για-να-θυμούνται-οι-παλιοί και απλόχερα προσφέρω στα πλήθη δίσκο σε μορφή ντιτζιτάλ που έχει λιώσει στα σάπια πάρτυ ο big-trash-daddy rastagiaire.

Επίσης φιλοδοξώ το post ετούτο να αναπτερώσει τον τουρισμό που περνά κρίση και έχει πτώση μεγάλη.



Τέλος θα 'θελα να δώσω πάσα στο germa για να ποστάρει επιτέλους το μεγάλο disco bouzouki nugget που καιρό τώρα μου 'χει τάξει.

Terakaft


Θανάση έχεις πάρει φωτιά και, επειδή δεν σε προλαβαίνω, σε καπακώνω. Εξάλλου ξέρω καλά πόσο σου αρέσει αυτό το παρεάκι με τους κουκουλοφόρους από τη Δυτική Σαχάρα. Ξέρεις, τους έχεις δει σαν Toumast, τους είδες πέρσι στην Αθήνα ως Tinariwen, πάρτους τώρα ως Terakaft.

Απέραντα χωράφια Φανταστικών Ήχων

Αυτό μου'χε ξεφύγει, να'ναι καλά ο Άτακτος. Την προσοχή στο 2:52 στο σόλο "όταν η Βίκυ γνώρισε τον Ιάπωνα":

Εδώ το EP και εδώ όλη η background δουλειά από καλό συνάδελφο.

Ilhan Ersahin & Erik Truffaz - Istanbul Sessions


Θανάση, τον Truffaz τον είδα πρώτη φορά στο Παρισάκι πριν 6 χρόνια, να παίζει το soundtrack που είχε γράψει για την βωβή ασπρόμαυρη ταινία του Όζου "Τα παιδιά του Τόκυο". Ένα απόσπασμα της συναλίας μπορεί να ακούσει κανείς στο site της médiathèque της cité de la musique. Εδώ και η σχετική συνέντευξη. Τρία χρόνια μετά το 2007 τον είδα στις Βρυξέλλες με τον Ed Hardcourt, όπου έπαιξαν κομμάτια από τη συνεργασία τους στον δίσκο Arkhangelsk του Truffaz. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκαν και στο Take-Away Show του Vincent Moon.

Μεσολάβησαν πολλές άλλες συνεργασίες και ήρθε η ώρα η πιο γνωστή ίσως harmon muted τρομπέτα μετά τον Μiles να συνεργαστεί με τον επίσης ταλαντούχο Τούρκο σαξοφωνίστα Ilhan Erşahin. Θανάση σίγουρα σου έχω πει γι'αυτόν, να'ναι καλά ο Κερέμ που μου τον έμαθε,είναι ο άνθρωπος πίσω από το club-χώρο συναυλιών-δισκογραφική NuBlu στη Νέα Υόρκη, πίσω από τους Wax Poetic όπου μη ξεχνάμε ξεκίνησε η Norah Jones, έχει δε κυκλοφορήσει και στην τουρκική Double Moon, όπου cd πιάνεις μάλαμα είναι. Στη δική του ΝuBlu Records λοιπόν και με αφορμή την ανακήρυξη της Κωνσταντινούπολης σε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2010, ο Ersahin έστησε σούπερ μπάντα με τον μπασίστα του Tarkan, τον ντράμερ της Sezen Aksu και τον τουμπερλεκά της Natacha Atlas, και φυσικά τον Erik Truffaz στην τρομπέτα. Δεδομένων των άπειρων συνεργασιών που είχαν αμφότεροι, ήταν ίσως θέμα χρόνου να συνεργαστούν, ήρθε κι έδεσε λοιπόν το γλυκό. Istanbul Sessions και ξερό ψωμί. Το opening track Freedom τα σπάει όλα: