Friday 28 May 2010

Focus Λέμε



Ο Θανάσης σπαζοκλαμπανιάζει κάθε φορά που τον ρωτάνε στο Τ.Ε.Ι. ποιος λέει το τραγούδι που παίζει στην καινούρια διαφήμιση τση Nike.

Elements



Ενισχύω Τεό και μοιράζομαι δισκάρα του Joe Henderson (ο εικονιζόμενος μπάρμπας με το στά-λεγα-γω gesture) με τίτλο Elements.

Στα μπάσα ο Charlie ο Haden, παλαμάκια-ντέφι-πρέζες η Alice, του Coltrane η γκόμενα.

Δύο θρύλοι της τζαζ αυτοσχεδιάζουν




Με αφορμη το αρθρο της Ε ιδου η λαμπρη αυτη συνεργεια και εδω + εδω τα links για να μην παιδευεστε.


Linkhoppin: απ' τους Bathory στο κατσικάκι: Jonas Åkerlund

Θανάση μου έχω φυσικά χάσει επεισόδια, οπότε το κουβάρι το έπιασα από το τέλος (μερσί Μάρω):

Και λέω οκ, και ποιο είναι αυτό το Telephone (φαντάσου αβυσσαλέα άγνοια, 45 εκατ. views έχει);

Και λέω, μπράβο η Λαίδη Γκαγκά, προχώ το βίντεο. Και ποιος είναι αυτός ο τυπάς που το σκηνοθέτησε; Είναι λοιπόν ο Σουηδός Jonas Åkerlund, ο οποίος έπαιξε ένα φεγγάρι ντραμς στους Bathory. Και μετά τι έκανε το παλικάρι; Βίντεο για τους Candlemass, βίντεα για τους Roxette, τη βιντεάρα Smack my Bitch up για τους Prodigy, το Ray of Light της Madonna για το οποίο κέρδισε και Grammy, το My Favourite Game των Cardigans, το Pussy για τους Rammstein, και και και. Για να σου δώσω να καταλάβεις, το 2002, έκανε μεταξύ άλλων βίντεο για τους Satyricon (Fuel For Hatred), τους Roxette (οι οποίοι διατρέχουν όλη την καριέρα του ως τακτικοί πελάτες), την Christina Aguilera και τον Sir Paul McCartney. Έχει επίσης γυρίσει 2 ταινίες, το Spun το 2002, στο οποίο μεταξύ άλλων παίζουν οι Billy Corgan, Rob Halford, Ron Jeremy και Debbie Harry, καθώς και το Horsemen το 2009 (μάλλον μούτα). Εδώ συνεντευξούλα, απλά για μεζέ. Teλικά, οι Bathory έσφαξαν ποτέ κατσικάκι ή όχι;