Monday 1 February 2010

Μάι Μάι Μάι-ο ο ο-Κεν Λη

Είμαι που λες, Θανάση, την Πέμπτη στη γνωστή döner disco Mirano και ο ντιτζέης βάζει το γνωστότατο house χιτάκι "Μάι μάι μάι, ο ο ο". Και αναρωτιόμουν, ρε γμτ τι να'ναι το sample. Ευτυχώς ο Armand έκανε τη ζωή μας εύκολη και το κομμάτι λέγεται απλούστατα "My my my", το δε σαμπλάκι είναι από το Comin' apart του Gary Wright, ενδιαφέρουσα μπιμπλικο80τίλα. Ο Gary που λες είναι πιο γνωστός για το Dreamweaver:

MORίλα, αλλά ήξερε να παίζει με τα κουμπάκια, μόνο για τα κουστούμια άλλωστε αξίζει. Πιο πριν όμως, ξεκίνησε παίζοντας πλήκτρα στους Spooky Tooth (οι οποίοι έκαναν περιοδεία και το 2007, εμ τι να κάνουν, παίζουν τα γκόλντεν κωλόπαιδα τα λεφτά των συνταξιοδοτικών ταμείων στα χρηματιστήρια, και δεν αφήνουν τους πουρόκερς στην ησυχία τους):

Για να επανέλθουμε όμως στον Gary, αυτός έπαιζε και το πιάνο στο "Without you" από τον Harry Nilsson.

Το αυθεντικό κομμάτι ήταν των Badfinger, και βεβαίως έχει πολυδιασκευαστεί, μεταξύ άλλων από τους Air Supply και από την αγαπημένη μας Mariah, αλλά όλα αυτά θα χαθούν στη λήθη του χρόνου χάρη στη μοναδική ερμηνεία που έχει μείνει γνωστή ως "Κεν Λη". Ε, την ξέρεις.

No comments:

Post a Comment