Wednesday 18 August 2010

Cyril Davies / Alexis Korner / CCS / Gil Evans



Ο Cyril Davies έπαιζε τα μπλου από πολύ παλιά. Πιονέρος φυσαρμόνικας στα Λονδίνα έμαθε λένε στον Μιχαλάκη το Jagger να φυσάει και αυτός το εργαλείο. Απόθανε όμως νωρίς και δεν ηχογράφησε σουξέ πολλά. Έκανε ένα EP με τίτλο The Sound of Cyril Davies που αλλάζει χέρια για 70 λιριά και δεν υπάρχει και στο net. Το σουξέ το μεγάλο του EP - το Country Line Special - υπάρχει σε διάφορες συλλογές μεταξύ των οποίων και τούτη.



Επίσης ήσαν φίλος με τον Αλέξη Korner πούταν και αυτός πιονέρος μεγάλος και έπαιζε τα μπλου από παλιά κι αυτός. Μαζί κάναν και μπίζνες και δίσκους. Ο πρώτος τους - R&B from the Marquee - είναι εδώ. Ο Αλέξης βέβαια έζησε κάτι τις παραπάνω και έφτασε να κουμαντάρει ολόκληρη ορχήστρα που τη λέγαν Collective Consciousness Society ή CCS και πούπαιζε κι αυτή τα μπλου με τρόπο τζαζ όμως. Απ' τους τρεις τους δίσκους τον πρώτο τον έχει ο Θανάσης και λέει ότι είναι διαμάντι, ο δεύτερος δεν είναι κακός και τον τρίτο δεν τον έχω ακούσει καν. Δειγματίζω χιλιοπαιγμένη διασκευή από τον πρώτο τους.



Και όταν οι CCS βάρεσαν διάλυση ο Gil Evans δισκογράφησε 10 διασκευές σε τραγούδια του Jimi Hendrix που είναι όλες μπλου αλλά με τρόπο τζαζ.

5 comments:

  1. Θανάσης γκοτ δε μπλου

    ReplyDelete
  2. Μας μπέρδεψε λίγο ο συνάδελφος μπλογκάς, το τελευταίο κομμάτι στον δίσκο του Gil Evans είναι το Little Wing, είναι από αυτήν την έκδοση
    http://www.amazon.com/Plays-Music-Jimi-Hendrix-Evans/dp/B00005TOXQ, όχι από αυτήν
    http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:0zfuxqugld0e
    Το οποίο φαίνεται ότι δεν υπήρχε στο αρχικό βινύλιο
    http://www.discogs.com/Gil-Evans-Orchestra-The-Plays-The-Music-Of-Jimi-Hendrix/release/1953035

    ReplyDelete
  3. Καταγγέλλω ότι και η επανέκδοση του βινυλίου έχει το ίδιο tracklist με την αρχική έκδοση του 74. 5 κομμάτια λιγότερα δηλαδής!!! RAR και πάλι RAR

    ReplyDelete
  4. Καταγγέλλω ότι και από το rar λείπουν τα 4 bonus tracks...Επίσης sample alert: το Sunrise των CCS ακούγεται πεντακάθαρα στο Diminishing returns του Shadow. Στο οποίο Sunrise η ενορχήστρωση θυμίζει πολύ Gil Evans.

    ReplyDelete
  5. Έτσι είναι ρε κουμπάρε. Βασικά τον Gil τον έβαλα μέσα ακριβώς γιατί τον θυμήθηκα ακούγοντας CCS. Το link τόβαλα χωρίς να το έχω τσεκάρει. Θα αυτομαστιγωθώ.

    ReplyDelete