Sunday 12 September 2010

Trip Hop: Brand new you're retro

Θανάση γεράσαμε. Θυμάσαι πότε πρωτάκουσες τον όρο τριπ χοπ; Θυμάσαι τις εποχές που κοίταζες στο Happening το Endtroducing του Shadow και σκεφτόσουν "να τα δώσω ή να μη τα δώσω;"; Το οποίο Endtroducing το έχεις τώρα τριπλό και αγορασμένο την τελευταία φορά σε τιμή ενός καφέ. Ε λοιπόν, πήγα μετά από πολύ καιρό βόλτα σε μαζικό σιντοπαντοπωλείο "ό,τι πάρεις 100", και ανακάλυψα ότι κυκλοφόρησαν πρόσφατα δύο διπλές συλλογές με τίτλο "Trip Hop Classics", και οι δύο απ'ό,τι βλέπω από το γαλλικό label Wagram. Brand new you're retro, που'λεγε κάποτε και ο Tricky.

Η συλλογή ακούγεται πολύ ευχάριστα και περιέχει βεβαίως τους περισσότερους συνήθεις υπόπτους. Τα περισσότερα κομμάτια τα έχει ανεβάσει ο συνάδελφος και στο ομώνυμο μπλογκ. Πάρε και μια λίστα να δεις τι σου λείπει να ψωνιστείς. Η δεύτερη πολύ φρέσκια συλλογή είναι συμπιλημένη (τς τς) από έναν από τους συνήθεις υπόπτους, τον Kid Loco. Αν κρίνω από το playlist πρέπει να είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα, οπότε σφυρίχτε κλέφτικα.

Γεράσαμε Θανάση, εδώ θα πάμε στα εικοσάχρονα της Ninja Tune.

Υ.Γ. ρε σεις, δεν έχουμε tag trip hop; Αίσχος.

2 comments:

  1. Για να ανακεφαλαιώσουμε: σύμφωνα με τη λίστα των 100 τριπ χοπ διαμαντιών, το είδος ξεκίνησε το 1990 με τους Μassive Attack και τη Madonna. Το λέω σε περίπτωση που δεν το ήξερες, Θανάση.
    Το tag γιατί δεν το βάζεις; Να μη βαρύνεις τη λίστα; Μπουαχαχα
    Πλάκα πλάκα, δείτε πως είναι τα ταγκς στο τελευταίο σάιτ που έστειλες με μέιλ, το plixid. interesting δεν είναι ζούμπιε;

    ReplyDelete
  2. Ο Θανάσης βεβαίως το ήξερε, αλλά για να μαθαίνει και ο κόσμος:
    http://www.self-titledmag.com/home/2010/05/11/primer-massive-attack-talk-about-trip-hops-holy-trinity-blue-lines-protection-and-mezzanine/
    http://www.youtube.com/watch?v=4DeLqz9JAX0

    Επίσης, σύμφωνα με την Βίκυ, σχετικά με τους ΜΑ:
    Mushroom was unhappy with the direction of the group, Del Naja's dominating role and having to appear on tour. He is thought to have leaked Massive Attack material to Madonna in an effort to have her involved on an album and to have been refusing to allow anyone else in the band to modify his material (seen to be against the collaborative spirit of the group).

    ReplyDelete