Wednesday 2 December 2009

2 Άπαιχτες Συλλογές.

Θανάση μου ξεποδαριάστηκα σήμερα από blog σε blog όλη μέρα. Κοίτα να δεις όμως τι βρήκα.



1η συλλογή post-rock ever. Χρονιά 1996. Άμα δεις τα ονόματα θα γελάσεις τρανταχτά - θα lol-άρεις δηλαδή. Έχει από Mercury Rev μέχρι Godflesh και από Bardo Pond μέχρι Bowery Electric. Τα περισσότερα groups ήταν ακόμη με πρόγραμμα stage στη δισκογραφία. Άλλοι μονιμοποιήθηκαν, άλλοι εγκατέλειψαν λίγο αργότερα. Το 96 πάντως - σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια - φορέσαν όλοι τα post-rock μπλουζάκια τους και βγήκαν στη γύρα - έκλεισαν την Πανεπιστημίου, βγήκαν στο 'Καλήμερα Ελλάδα' (ο Αυτιάς έκανε ακόμα οικονομικό ρεπορτάζ τότε) και τέτοια.

Η συλλογή είναι πολύ ωραία πάντως. Έχει ψυχεδελικές κιθάρες, σάπιες παραγωγές, μπλιμπλίκια - τα βασικά συστατικά του σήμερα δηλαδή.

Μετά βρήκα αυτό.



Φοβερή συλλογή! Και αυτή post-rock την έχουν βαφτίσει. To 2000 λοιπόν πήγε ένα παλικάρι από την Clearspot στο Σικάγο να βρει τη θειά του και ψάχνοντας γνώρισε πολύ κόσμο. Τους έψησε όλους να του δώσουν υλικό και έτσι έφτιαξε τούτη τη συλλογή.

Είναι αυτή που ακούγαμε στο παλιό μου σπίτι και με ρώταγες κάθε φορά τι ακούμε.

Δεν θυμάσαι εεε; Άκου τη και θα με θυμηθείς.

3 comments:

  1. Αδιαφιλονίκητοι θησαυροί παλικάριμ.
    Το Godflesh μέχρι Μercury Rev με τσάκισε μέχρι που θυμήθηκα οτι ο Broadrick έχει τους Jesu τώρα που προσπαθώ να τους ξεχάσω σταδιαλα.
    Κι επειδή από αντανακλαστικό, τσέκαρα τον Βroadrick στο wikipedia, είδα οτι το πάνε για reunion με γοδφλες το καλοκαίρι. Σταδιάλα γκνιαγκνιαγκνιαγκνιαγκνια...

    ReplyDelete
  2. Ωραία η πρώτη συλλογή ρε Θανάση τα άκουγα οδηγώντας και με κράταγαν παρέα.
    Να σημειώσω να ασχοληθώ: Bowery Electric, Cul de Sac, Sabalon Glitz. Μα ποιοι είναι αυτοί οι τελευταίοι; Δεν υπάρχουν πια λέει. Έναν δίσκο βγάλανε κι αυτόν δεν τον βρίσκω. Ούτε ένσημα δεν τους κόλλησαν.
    Όσο για τον όρο ποστ ροκ, τρέχα γύρευε...

    ReplyDelete
  3. http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:gifwxqljld0e

    Αυτός είναι ο δίσκος btw

    ReplyDelete